|
Æblebradepandekage
20 personer (passer til en 40 cm
bradepande). Smager dejligt, mener MEGET mættende - måske bedre som halv
portion/i en større form (bliver så ikke så høj).
-
Æblerne skrælles og skæres i tynde
både.
-
Æg og 375 g sukker piskes helt hvidt (5 minutter i
maskine)
-
Smørret smeltes og formen smøres, resten hældes i
dejen.
-
Skift til rørekroge og sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i
dejen, og rør den helt jævn.
-
Skær marcipanen i små stykker.
-
Bland 1/2 spsk stødt kanel med 2 spsk sukker.
-
Hæld dejen en stor skål og bland æbler og marcipan godt
ind
i dejen (der er tyktflydende). Hæld det hele over i bradepanden.
-
Drys med kanelsukkeret og i en 165 grader
varm ovn i en time (den skal være stivnet i midten).
Man kan evt. servere lidt
vanilleis til. |