Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Stikkelsbærfool


Til 6 personer

 

  1. Fløden piskes til let flydende skum i en stor skål. Creme fraichen kommes i og piskes med til skummet er ret tykt.

  2. Stikkelsbærkompot (saften skal være kogt meget ind, så kompotten er tyk) vendes forsigtigt i og det hele kommes i glas (evt. serveringsskål). Stilles på køl.

Desserten serveres straks f.eks. med 2 stykker kanelsticks lagt over hvert portionsglas eller samlet på et lille fad.

 

NOTE 1  Fool laves traditionelt med meget tyk fløde ("dobbeltfløde") der kan fås ved at lade uhomogeniseret piskefløde stå på køl i en skål - efter 6-8 timer kan den øverste (meget fede) fløde tages fra. Denne fløde giver meget tykt og tungt skum - dette efterlignes her ved at vende creme fraichen i den "normale" flødeskum.

NOTE 2  En friskere og meget mindre fedtholdig (men heller ikke så cremet og fyldig) version fås ved at bruge afdryppet A-38 eller cultura: Dryp af i 3-4 timer i 2-3 lag kaffefilter ved stuetemperatur.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016