|
Pære Belle Helene
8 stk
-
8 pærer
-
Saften af en citron
|
-
1 kg sukker
-
1 stang vanilie
-
Evt. 1/2 dl Poire
|
Pære Belle Helene, her sammen med chokoladetærte
og vanilieis
-
Fjern kernehusene forsigtigt (stilkene
skal blive på!) med et huljern til at tage kernehuse ud med (lirk søjlen
ud med en tynd gaffel)
-
Skræl pærerne, og kom dem i koldt vand med citronsaft (så de ikke bliver brune)
-
Flæk og skrab vaniliestangen og bland
med sukkeret
-
Hæld vaniliesukkeret i 2 l vand og
bring det i kog. Lad det simre et par minutter under omrøring til sukkeret
er helt opløst
-
Læg pærerne forsigtigt i og tilsæt
evt. Poire
-
Læg en
tallerken over (der passer i diameteren med en 1/2 cm luft i siden) for at holde pærerne nede i vandet.
Brug evt. to tallerkener for at holde styre på det - begge vendt nedad
-
Kog ved svag varme til pærerne er
møre (ca. 15-20 minutter)
-
Kom forsigtigt pærerne i en porcelænsskål og hæld siruppen over. Tildæk og sæt til køling -
gerne til dagen efter.
Spises f.eks. med vanilieis
og chokoladetærte
|