Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Fragilité med kaffecreme


12 personer - startes gerne dagen før!

Bunde

Fyld

Bundene

  1. Tænd ovnen på 150°.

  2. Smut mandlerne (hæld i kogende vand 30 sek og derefter i iskoldt vand, derefter kan skindet smuttes af).

  3. Hak mandlerne fint og bland med sukkeret.

  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mandelsukkeret.

  5. Fordel massen på 2 x bagepapir på bageplader. Hver halvdel skal være på ca. 30 x 40 cm.

  6. Bag ved 150° i 30 min.

  7. Pil papiret af med det samme (fugt det evt. nedefra med et fugtigt viskestykke først).

Cremen

  1. Tag smørret ud, så det kan blive blødt.

  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt til sukkeret er opløst.

  3. Rør espressokaffepulveret i smørret, og rør derefter æggesukkeret i.

  4. Pisk fløden ret stiv, og vend den i kaffe/æggemassen.

Samling

  1. Læg den ene bund på et stykke bagepapir på et stykke pap (det skal kunne være i fryseren).

  2. Fordel cremen på bunden, og læg den anden bund ovenpå, og pres dem let sammen.

  3. Pak i tæt folie og frys mindst 2 timer.

Tag den ud en halv time før serveringen, og skær den evt. i stykker og sigt flormelis over (som på billedet).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016