Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Citronfromage


Til 12 personer - skal forberedes mindst 5 timer før servering. Til en form på ca. 1,5 liter eller 12 portionsglas.

 

*) brug pasteuriserede æg - de forbliver rå i retten

  1. Læg husblas-bladene i et litermål med koldt vand i en halv time.

  2. Citron

    1. Vask citronerne og riv det gule skind af 1 af citronerne MEGET fint på et rivejern.

    2. Pres saften over i en skål.

    3. Rør citron-skal og flormelis ud i citronsaften i en skål på ca. 3 liter.

  3. Æggehvider: Pisk æggehviderne stive i en helt ren (fedtfri) beholder på røremaskinen ved mellemste hastighed og hæld forsigtigt over i en anden skål.

  4. Flødeskum: Pisk fløden til blødt skum.

  5. Smelt husblas: Kom den bløde husblas (med det vand, der hænger ved) i en lille tefalgryde sammen med et par skefulde af flødeskummet (og evt. safran) og opvarm meget langsomt, til husblasen smelter (tager 1/2-1 min). Tag af varmen.

  6. Samling

    1. Hæld husblas i citronsukkeret under grundig omrøring.

    2. Rør hurtigt halvdelen af flødeskummet i.

    3. Vend forsigtigt resten af flødeskummet i.

    4. Vend meget forsigtigt de piskede æggehvider i og "skær" i hviderne til de fordeles.

    5. Hæld i en form eller 12 portionsglas (á 2 dl, ca. 100 g i hver).

  7. Dæk med film og sæt på køl i mindst 4 timer, men gerne til næste dag.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017