|
Citronfromage
Til 12 personer - skal forberedes mindst 5 timer før
servering. Til en form på ca. 1,5 liter eller 12 portionsglas.
*) brug pasteuriserede æg - de forbliver rå i retten |
|
-
Læg husblas-bladene i et litermål med koldt vand i en halv time.
-
Citron
-
Vask citronerne og riv det gule skind af 1 af citronerne MEGET fint på et rivejern.
-
Pres saften over i en skål.
-
Rør citron-skal og flormelis ud i citronsaften i en
skål på ca. 3 liter.
-
Æggehvider: Pisk æggehviderne stive i en helt ren (fedtfri) beholder på
røremaskinen ved mellemste hastighed og hæld forsigtigt over i en anden
skål.
-
Flødeskum: Pisk fløden til blødt skum.
-
Smelt husblas:
Kom den bløde husblas (med det vand, der hænger ved) i en lille tefalgryde
sammen med et par skefulde af flødeskummet (og evt. safran)
og opvarm meget langsomt, til husblasen smelter (tager 1/2-1 min). Tag af
varmen.
-
Samling
-
Hæld husblas i citronsukkeret under grundig omrøring.
-
Rør hurtigt halvdelen af flødeskummet i.
-
Vend forsigtigt resten af flødeskummet i.
-
Vend meget forsigtigt de piskede æggehvider i og "skær" i hviderne til de fordeles.
-
Hæld i en form eller 12 portionsglas (á 2 dl, ca. 100 g
i hver).
-
Dæk med film og sæt på køl i mindst 4 timer, men gerne
til næste dag.
|
|