-
Hak mandlerne (groft eller fint efter smag) og put dem
i en skål.
-
Riv marcipanen over skålen med mandler.
-
Hæld æggehviden i skålen og ælt det hele sammen.
-
Drys to stykker bagepapir (ca. 20x40 cm) med 1 spsk
flormelis og lav to rektangler af kransekagemassen på ca 8x30 cm og 2 cm tyk.
-
Skær nougaten ud i stænger på 1x1 cm og læg dem i
midten af kransekagemassen.
-
Buk massen sammen (på den lange led) om nougaten, rul
den godt sammen, og form derefter massen til en trekantet stang.
-
Skær stangen i stykker på 3-5 cm og sæt dem på en
bageplade med bagepapir.
-
Bag ved 220° varmluft i 10 min til de er
blevet pænt brune i kanterne.
-
Køl af på en rist.
-
Evt.: Rør resten af flormelisen med
varmt vand
til en meget tyktflydende masse. Hæld i foldet bagepapir
(kræmmerhus), klip en tynd spids af, og sprøjt tynde striber på
kransekagestykkerne.