Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Crème caramel


8 personer

 

 

       

Sirup

  1. Opvarm en gryde med sukker og vand ved god varme (M9) under omrøring indtil sukkeret er helt opløst (1-2 min.

  2. Skru ned (M5) og rør nu ikke mere i blandingen.

  3. Når sukkersiruppen er lys brun (ca. 10 min) fordeles den straks i ramekinerne (20 g i hver) inden den stivner.

Creme

  1. Pisk/blend æg sukker og vaniljesukker i et 1-litermål.

  2. Varm fløde og mælk op en en 3-liter gryde indetil den koger op (100°), hold øje, for det koger let over på det tidspunkt.

  3. Pisk den varme fløde/mælk i i æggemassen lidt efter lidt.

  4. Kom det hele tilbage i gryden og varm op under stadig omrøring, indtil massen tykner (ved ca. 80-85°).

  5. Fordel massen i portionsskåle/ramekiner indtil 1/2 cm under kanten.

Bag i ovnen

  1. Tænd ovnen på 140° varmluft.

  2. Sæt en bradepande i ovnen og fyld den et par cm op med kogende vand.

  3. Når ovnen er varm, placeres ramekinerne i vandbadet. Fyld evt. efter med kogende vand,m så vandet går et par cm (ca. halvdelen) op ad siderne på ramekinerne.

  4. Bag i ca. 25-30 min. Hold øje og stop når massen netop man blævre lidt.

  5. Tag ud og køl af på køkkenbordet 10 min.

  6. Dæk med køkkenfilm og stil på køl mindst 6 timer, helst natten over.

Løsnes med en tynd kniv langs kanten og vendes ud på en tallerken/fad) sammen med siruppen.

 

Pynt/server evt. med lidt /hind)bær

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024