|
Crème caramel
8 personer
Sirup
-
Opvarm en gryde med sukker og vand ved god varme (M9)
under omrøring indtil sukkeret er helt opløst (1-2 min.
-
Skru ned (M5) og rør nu ikke mere i blandingen.
-
Når sukkersiruppen er lys brun (ca. 10 min) fordeles
den straks i ramekinerne (20 g i hver) inden den stivner.
Creme
-
Pisk/blend æg sukker og vaniljesukker i et 1-litermål.
-
Varm fløde og mælk op en en 3-liter gryde indetil den
koger op (100°), hold øje, for det koger let over på det tidspunkt.
-
Pisk den varme fløde/mælk i i æggemassen lidt efter
lidt.
-
Kom det hele tilbage i gryden og varm op under stadig
omrøring, indtil massen tykner (ved ca. 80-85°).
-
Fordel massen i portionsskåle/ramekiner
indtil 1/2 cm under kanten.
Bag i ovnen
-
Tænd ovnen på 140° varmluft.
-
Sæt en bradepande i ovnen og fyld den
et par cm op med kogende vand.
-
Når ovnen er varm, placeres ramekinerne i vandbadet.
Fyld evt. efter med kogende vand,m så vandet går et par cm (ca. halvdelen)
op ad siderne på ramekinerne.
-
Bag i ca. 25-30 min. Hold øje og stop når massen netop
man blævre lidt.
-
Tag ud og køl af på køkkenbordet 10 min.
-
Dæk med køkkenfilm og stil på køl mindst 6 timer, helst
natten over.
Løsnes med en tynd kniv langs kanten og vendes ud på en
tallerken/fad) sammen med siruppen.
Pynt/server evt. med lidt /hind)bær |