|
Risalamande
Til 8 personer
- Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud (gem de to halve stænger også).
-
Kog
2,5 dl vand op i en tefalgryde
- Risene drysses i under omrøring og koger i 2 min
- Tilsæt mælken, sukker, vanilie/vaniliestang og bring i kog under
omrøring
- Kog ved meget svag varme i 35 min under jævnlig omrøring (eller kog op
og gem under dynen i flere timer).
- Tag de to halve vaniliestænger op.
- Vask citronen og skær det gule af skallen af. Hak den gule skal fint og
vend den i grøden.
-
Smag
til med salt og afkøl.
- Smut mandlerne og hak dem meget fint (gem en - eller hellere to! -
mandler, hvis retten skal bruges juleaften...)
- Pisk fløden til luftig skum (ikke for fast)
- Vend mandler og flødeskum i
Server med kirsebærsovs (traditionelt), eller med sirup eller syltet frugt. |