Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Risalamande


Til 8 personer

 

Risalamande
  1. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud (gem de to halve stænger også).
  2. RisengrødKog 2,5 dl vand op i en tefalgryde
  3. Risene drysses i under omrøring og koger i 2 min
  4. Tilsæt mælken, sukker, vanilie/vaniliestang og bring i kog under omrøring
  5. Kog ved meget svag varme i 35 min under jævnlig omrøring (eller kog op og gem under dynen i flere timer).
  6. Tag de to halve vaniliestænger op.
  7. Vask citronen og skær det gule af skallen af. Hak den gule skal fint og vend den i grøden.
  8. RisalamandeSmag til med salt og afkøl.
  9. Smut mandlerne og hak dem meget fint (gem en - eller hellere to! - mandler, hvis retten skal bruges juleaften...)
  10. Pisk fløden til luftig skum (ikke for fast)
  11. Vend mandler og flødeskum i

Server med kirsebærsovs (traditionelt), eller med sirup eller syltet frugt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016