-
Æggene deles - blommerne kommes i en stor skål (skal
kunne rumme det hele til sidst)
-
Æggehviderne piskes meget stive
-
Fløden (undtagen et par spsk) piskes til stift skum i
en tredje skål
-
Nougaten smeltes forsigtigt med resten af fløden i en
gryde - rør og tag straks af varmen når den akkurat er smeltet
-
Æggeblommer og sukker piskes hvide og skummende
-
Tilsæt nougaten en spsk ad gangen til blommerne, mens
det hver gang piskes helt ud.
-
Vend flødeskummet og derefter æggehviderne i blandingen
-
Tænd ismaskinen og hæld blandingen i.
Efter ca. 45 min. kan isen hældes i form og stilles i fryser. (Evt. kan man
udelade ismaskine og fryse isen direkte i skålen, men man skal da røre
rundt hver halve time de første par timer for at isen ikke klumper).
-
Isen fryses yderligere 1 time. Hvis den har været
frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering
-
Man kan evt. høvle en god mørk chokolade over inden
serveringen.
Kan serveres med bær for at modsvare den
sødlige/fyldige smag.