Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Honninglagkage med appelsinsmørcreme


Mætter - dessert til 8-10 personer. NB: Bør startes 1-2 dage før.

 

Honninglagkage

Appelsin-smørcreme

 

Honninglagkage (bages 1-2 dage før)

  1. HonninglagkageSmelt honning og sukker under omrøring i en tefalgryde. Køl af.

  2. Pisk æggene sammen og rør dem i gryden.

  3. Riv/skær skallen af appelsinen.

  4. Tilsæt resten undtagen mel og hjortetaksalt.

  5. Sigt mel og hjortetaksalt i og rør godt igennem (på røremaskine - den på billedet er ikke rørt ordentligt igennem, så honningen flyder ovenpå)

  6. Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir.

  7. Bag ved 170º i 4-5 kvarter.

  8. Lad kagen køle helt af og tag den så ud af formen.

  9. Flæk den i 5-6 skiver (med en skarp, tynd kniv, som f.eks. en laksekniv).

Appelsin-smørcreme

  1. Vask og tør appelsinerne, og skær det yderste gule lag af. Hak skalstykkerne meget fint.

  2. Tag smørret ud 30 min før (eller giv det 1 min i mikroovn) for at blødgøre det - NB: Det skal IKKE være flydende.

  3. Pisk smør og flormelis lyst og skummende.

  4. Tilsæt æggeblommer, appelsinskal og Grand Marnier og rør det godt sammen.

Samling

  1. Smør honningkage-skiverne med cremen og læg kagen sammen.

  2. Pak den stramt sammen med køkkenfilm og læg på køl til næste dag.

  3. Skæres i stykker med en skarp kniv.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016