|
Honninglagkage med appelsinsmørcreme
Mætter - dessert til 8-10 personer. NB: Bør startes
1-2 dage før.
Honninglagkage
Appelsin-smørcreme
|
|
Honninglagkage (bages 1-2 dage før)
-
Smelt honning og sukker under omrøring i en tefalgryde.
Køl af.
-
Pisk æggene sammen og rør dem i gryden.
-
Riv/skær skallen af appelsinen.
-
Tilsæt resten undtagen mel og hjortetaksalt.
-
Sigt mel og hjortetaksalt i og rør godt igennem (på
røremaskine - den på billedet er ikke rørt ordentligt igennem, så honningen
flyder ovenpå)
-
Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir.
-
Bag ved 170º i 4-5 kvarter.
-
Lad kagen køle helt af og tag den så ud af formen.
-
Flæk den i 5-6 skiver (med en skarp, tynd kniv, som
f.eks. en laksekniv).
Appelsin-smørcreme
-
Vask og tør appelsinerne, og skær det yderste gule lag
af. Hak skalstykkerne meget fint.
-
Tag smørret ud 30 min før (eller giv det 1 min i
mikroovn) for at blødgøre det - NB: Det skal IKKE være flydende.
-
Pisk smør og flormelis lyst og skummende.
-
Tilsæt æggeblommer, appelsinskal og Grand Marnier og
rør det godt sammen.
Samling
-
Smør honningkage-skiverne med cremen og læg kagen sammen.
-
Pak den stramt sammen med køkkenfilm og læg på køl til
næste dag.
-
Skæres i stykker med en skarp kniv.
|