Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Vanille, bourbon-

Krydderier


Latin vanilla planifolia
English vanilla
Deutsch vanille
Francais  vanille
Italiano vaniglia
Spaniol vainilla
Længde 20-25 cm
Vægt

 

Se også:

Kendetegn Blød og saftig
Sæson
Område Madagascar og Réunion (tidligere kaldt Bourbon).
Kvalitet
Portionsstørrelse  10%-25% af en stang.
Holdbarhed Måneder i tætsluttende pose eller glasrør i køleskab
Tilberedning Flækkes med en skarp kniv og kornene skrabes ud med bagsiden af en skarp ske
Typisk ret Godt sammen med chokolade og mælkebaserede desserter, som f.eks. Vanilleis. Se også vanillesukker. Avancerede kokke bruger også vanille i det salte køkken (uden sukker).
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017