-
Tænd
ovnen på 225°.
-
Pisk æg og sukker lyse og skummende.
-
Blend nødderne til "grus" og vend dem i.
-
Sigt mel og bagepulver i og vend det godt sammen.
-
Hæld dejen i en bradepande (i bagepladestørrelse) med bagepapir og bag
den på nederste rille ved 225°
i 10-12 min (skal netop stivne, men ikke være hård).
-
Vend bunden ud på sukkerstrøet køkkenfilm (2 baner lagt
sammen).
-
Læg et fugtigt viskestykke over og lad bunden køle lidt
af mens fyldet forberedes:
-
Lav en dobbelt espresso (evt. 1/2 dl superstærk kaffe)
og lad den køle af.
-
Hak og blend chokoladen til "groft grus".
-
Pisk fløden lige netop stiv og vend chokolade, espresso og
flormelis i.
-
Fordel fyldet på bunden, og rul den sammen ved hjælp af
køkkenfilmen. Luk filmen tæt (især i enderne), og tryk på rouladen, så
fyldet fordeler sig jævnt.
-
Stil på køl (gerne til næste dag).
Skæres i skiver med en meget skarp (f.eks. lakse-)kniv, og
server til kaffe. Evt. med lidt frisk frugt til eller måske
hindbærkompot eller
Jordbær med balsamico og peber (uden peber).