Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Birs nøddechokoladeroulade


Dessert/kaffekage til 6-8 personer - startes evt. dagen før

Bund

Fyld

Birs nøddechokoladeroulade
  1. Birs nøddechokoladerouladeTænd ovnen på 225°.

  2. Pisk æg og sukker lyse og skummende.

  3. Blend nødderne til "grus" og vend dem i.

  4. Sigt mel og bagepulver i og vend det godt sammen.

  5. Hæld dejen i en bradepande (i bagepladestørrelse) med bagepapir og bag den på nederste rille ved 225° i 10-12 min (skal netop stivne, men ikke være hård).

  6. Vend bunden ud på sukkerstrøet køkkenfilm (2 baner lagt sammen).

  7. Læg et fugtigt viskestykke over og lad bunden køle lidt af mens fyldet forberedes:

  8. Lav en dobbelt espresso (evt. 1/2 dl superstærk kaffe) og lad den køle af.

  9. Hak og blend chokoladen til "groft grus".

  10. Pisk fløden lige netop stiv og vend chokolade, espresso og flormelis i.

  11. Fordel fyldet på bunden, og rul den sammen ved hjælp af køkkenfilmen. Luk filmen tæt (især i enderne), og tryk på rouladen, så fyldet fordeler sig jævnt.

  12. Stil på køl (gerne til næste dag).

Skæres i skiver med en meget skarp (f.eks. lakse-)kniv, og server til kaffe. Evt. med lidt frisk frugt til eller måske hindbærkompot eller Jordbær med balsamico og peber (uden peber).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016