|
Ribs/chokolade-islagkage
Dessert til ca. 10-12
personer (godt 2 kg) - skal forberedes mindst 1 dag i forvejen
Mandelbund
Chokoladeis
Ribs-is
|
Pynt
|
|
|
|
DAG 1
1. Mandelbund
-
Smut og hak mandlerne groft.
-
Bland mandler og sukker.
-
Pisk æggehviderne stive og vend dem i sukker/mandler.
-
Læg smurt bagepapir (det hænger let i når den skal ud) i bunden af en springform (20-24 cm) og
hæld blandingen i.
-
Bag ved 180° varmluft i 20 min til kagen er gyldenbrun.
-
Lad kagen køle af i formen.
2. Chokoladeis
-
Hak chokoladen
-
Kog mælk og fløde op (pas på, det koger nemt over) og
smelt chokoladen deri under piskning.
-
Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål.
-
Hæld den varme chokolademælkeblanding over sukkeræggene
under kraftig piskning.
-
Hæld cremen tilbage i gryden og kog op til 83º under
konstant piskning (så æggene ikke stivner til røræg).
-
Hvis den skal køres på en ismaskine uden
kølekompressor: Køl blandingen af i isvand 10-15 min og sæt den derefter på
køl i en time.
-
Kør chokoladeisen på ismaskine til den er meget
tyktflydende.
-
Smør chokoladeisen over mandelbunden - pres den ned i
mandelbunden (især i yderkanten), så grænsen bliver skarp, når kagen skæres..
-
Sæt på frost 3-4 timer (eller natten over).
DAG 2
4. Ribsis
-
Kog mælk og fløde op (pas på, det koger nemt over)
-
Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål.
-
Hæld den varme mælkeblanding over sukkeræggene under
kraftig piskning.
-
Hæld cremen tilbage i gryden og kog op til 83º under
konstant piskning.
-
Hvis den skal køres på en ismaskine uden
kølekompressor: Køl blandingen af i isvand 10-15 min og sæt den derefter på
køl i en time.
-
Skyl og rib ribsene (fjern stilke og blade). Blend dem
og passer gennem en grovmasket sigte for at fjerne kerner og skaller.
-
Vend ribspureen i iscremen og kør den på ismaskine til den er meget tyktflydende.
-
Fordel ribs-isen i formen - pres den ned i
chokoladeisen (især i yderkanten), så grænsen bliver skarp, når kagen skæres
- og glat efter med en varm og våd paletkniv eller lignende.
-
Sæt på frost nogle timer
(eller mere).
Servering
-
Sæt serveringsfadet på køl (eller
frost, hvis muligt).
-
Tag kagen ud 20 min før servering:
-
Tag straks kagen ud af formen, og fjern
bagepapiret.
-
Pynt evt. med chokoladespåner: Riv
spåner af (mælkechokolade). Brug en
tyndskræller eller ostehøvl.
-
Vent 20 min før den skæres ud med en
stor, varm kniv.
|