Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladekaramelpinde med saltede jordnødder


20 stk (4 forme)

Udstyr: Ispindeforme

 

  1. Smelt sukker til karamel (det skal være brunt, men ikke brændt) i en lille tefalgryde, og rør peanuts i.
  2. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
  3. Kom massen i en plasticpose og knus det til 2-3 mm stykker med bagsiden af en kasserolle.
  4. Hak chokoladen og kom den i en tefalgryde.
  5. Varm massen op ved middel varme, og rør jævnligt i den (den vil klumpe, og det skal den).
  6. Sluk, når chokoladen er gylden som karamel (15-20 min).
  7. Rør godt rundt, indtil chokoladen er flydende og rør saltet i.
  8. Ispindene sættes i formene, så de er et par mm inde (så hullet er lukket).
  9. Fordel massen (kom ud i hjørnerne), og skub pindene ind i massen, så der kun stikker 3-4 cm ud.
  10. Drys nødderne på massens overside og sæt formen på køl, indtil chokoladen er stivnet (2 timer).
  11. Tag slikkepindene ud af formen, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Kan holde mindst en uge (teoretisk grænse, ikke efterprøvet).

 

 

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016