- Smelt sukker til karamel (det skal være brunt, men ikke
brændt) i en lille tefalgryde, og rør peanuts i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
- Kom massen i en plasticpose og knus det til 2-3 mm stykker
med bagsiden af en kasserolle.
- Hak chokoladen og kom den i en tefalgryde.
- Varm massen op ved middel varme, og rør jævnligt i den (den vil klumpe, og det skal den).
-
Sluk, når chokoladen er gylden som karamel (15-20 min).
-
Rør godt rundt, indtil chokoladen er flydende og rør saltet i.
- Ispindene sættes i formene, så de er et par mm inde (så
hullet er lukket).
- Fordel massen (kom ud i hjørnerne), og skub pindene ind i
massen, så der kun stikker 3-4 cm ud.
- Drys nødderne på massens overside og sæt formen på køl, indtil chokoladen er stivnet
(2 timer).
-
Tag slikkepindene ud af formen, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Kan holde mindst en uge (teoretisk grænse, ikke efterprøvet).
|