Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladerør


Dessert til 4 personer (eller del af desserttallerken til flere)
 

Fyld

 

Rør

  1. Tag smørret ud 1/2 time før (eller lun det 1/2 min i mikroovn - det skal være blødt men ikke flydende).

  2. Tænd ovnen på 180°.

  3. Rør alle ingredienser til dejen sammen i røremaskine.

  4. Fordel dejen på 2 bageplader: Smør dejen tyndt ud på en silikonemåtte/smurt bagepapir (helt til kanten).

  5. Bag pladen til dejen begynder at sætte sig lidt (ca. 5 min).

  6. Tag pladen ud og skær dejen i rektangler på cirka 10 x 6 cm, mens den stadig ligger på pladen.

  7. Bag de udskårne stykker i ovnen cirka 2-3 minutter til de er let gyldne (hold øje med dem). Den må IKKE blive brune i kanterne, for så er de blevet for stive.

  8. Tag pladen og og løft et stykke af og fold det om skaftet på en grydeske. Det skal gå meget stærkt, for kagerne bliver hurtigt sprøde.

  9. Fortsæt på samme måde, til massen er brugt op.

  10. Rullerne kan evt. opbevares i en lufttæt beholder et par dage.

Fyld

  1. Hak chokoladen.

  2. Kog fløden op og tilsæt chokoladen.

  3. Bland og sæt på køl (kan nu vente nogle timer).

Anretning

  1. Når fyldet er helt koldt, piskes det til skum.

  2. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld rullerne.

 

NB. Cremen må ikke fyldes i rørene før til sidst, ellers bliver de bløde.

 

 

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016