|
Chokolademazarin
Mætter - nok til 8-10 personer.
Mørdejsbund
Marcipanlag
|
Chokoladelag
|
Mørdejsbund
-
Bland det hele i en foodprocessor -
eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt
derefter æg, sukker (og evt. lidt vand
hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.
-
Pak ind i folie og læg i køleskab
mindst 1 time.
-
Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg
dem i den smurte 28 cm-form (ca. 4 cm op ad siderne også). Prik dejen.
Marcipanlag
-
Tag smørret ud, så det kan blive blødt
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Mandlerne smuttes (i kogende vand 20 sek. først) og
hakkes meget fint (i køkkenmaskine/blender).
-
Rør smør og sukker sammen, og rør mandelstykkerne i, og
derefter æggene.
-
Sigt melet i og rør sammen.
-
Fordel massen i mørdejsbunden.
-
Bag kagen i ovnen 30 min.
Chokoladelag
-
Mandlerne
til pynt smuttes og hakkes.
-
Chokoladen hakkes.
-
Fløde og honning koges op.
-
Chokoladen røres i til en jævn masse.
-
Smørret røres/piskes i til en glat masse.
-
Fordeles over kagen
-
Mandelstykkerne drysses over.
|