Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokolademazarin


Mætter - nok til 8-10 personer.

 

Mørdejsbund

Marcipanlag

Chokolademazarin, stykke

Chokoladelag

Mørdejsbund

  1. Bland det hele i en foodprocessor - eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker (og evt. lidt vand hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.

  2. Pak ind i folie og læg i køleskab mindst 1 time.

  3. Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg dem i den smurte 28 cm-form (ca. 4 cm op ad siderne også). Prik dejen.

Marcipanlag

  1. Tag smørret ud, så det kan blive blødt

  2. Tænd ovnen på 180°.

  3. Mandlerne smuttes (i kogende vand 20 sek. først) og hakkes meget fint (i køkkenmaskine/blender).

  4. Rør smør og sukker sammen, og rør mandelstykkerne i, og derefter æggene.

  5. Sigt melet i og rør sammen.

  6. Fordel massen i mørdejsbunden.

  7. Bag kagen i ovnen 30 min.

Chokoladelag

  1. Mandlerne til pynt smuttes og hakkes.

  2. Chokoladen hakkes.

  3. Fløde og honning koges op.

  4. Chokoladen røres i til en jævn masse.

  5. Smørret røres/piskes i til en glat masse.

  6. Fordeles over kagen

  7. Mandelstykkerne drysses over.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024