|
Æbletærte
6 personer.
-
Butterdejen (behøver ikke at rulles
tyndere ud) deles i 12 stykker og lægges på en smurt bageplade (bagepapir).
-
Æblerne skrælles, deles, befries for
kernehuse og skæres i 1/2-1 cm tykke skiver.
-
Skiverne lægges taglagt på butterdejen i
eet
lag
-
Smørret smeltes og fordeles på tærterne.
-
Kanel/vanillesukker drysses over
tærterne.
-
Bages i 15-25 min i en forvarmet ovn ved
230° varmluft indtil tærten er gylden og let karamelliseret. Undervejs vil
dejen puffe voldsomt op (flere centimeter) og derefter falde helt sammen når
den kommer ud - det er som det skal være.
-
Calvados lunes i mikroovn (15-20 sek)
og hældes over tærterne, der flamberes.
Serveres sammen med en ikke for sød
Vanilieis eller calvadosflødeskum som
på billedet her (se
Rosmarinæbler med calvadosflødeskum) - i det
sidste tilfælde skal man så ikke bruge calvados i tærterne. |