|
Chokoladekage
Mætter - dessert til 8-12 personer.
|
|
-
Del æggene i en skål med hvider og en skål med blommer.
-
Æggehviderne piskes meget stive på maskine 3-4 minutter
ved høj hastighed (tilføj evt. en
knivspids salt, der gør hviderne mere holdbare).
-
Smørret smeltes (forsigtigt!) i en
plastikskål med låg i mikroovnen 1 min og piskes godt sammen med sukkeret.
-
Chokoladen hakkes og smeltes (også forsigtigt) i
mikroovnen 3 min i en stor plastikskål.
-
Pisk smør/sukkerblandingen i chokoladen, sigt melet i
og pisk igennem.
-
Pisk æggeblommerne i.
-
Vend de piskede æggehviderne i, og "skær" og vend
blandingen indtil hviderne er indarbejdede (ikke piske, så forsvinder der
for megen luft fra hviderne).
|


|

-
Smør en tynd metalform på 26 cm (8-10 cm høj) og drys den med mel (hæld den
overskydende mel fra).
-
Hæld dejen i formen, dæk med sølvfolie og bag den i ovnen
på nederste rille ved 160°
i ca. 45 min (den vil hæve ret meget, men falder igen)
-
Køl af.
|
Spises lun eller kold, evt. sammen med f.eks.
is (med vanille, kaffe eller
kanel/stjerneanis) og/eller hindbærkompot
(måske bliver kompot for dominerende - brug hellere rå bær). Man kan evt. komme
et drys kakao over isen for at presse det kunstneriske indtryk i vejret. |