Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladekage


Mætter - dessert til 8-12 personer.

  1. Del æggene i en skål med hvider og en skål med blommer.

  2. Æggehviderne piskes meget stive på maskine 3-4 minutter ved høj hastighed (tilføj evt. en knivspids salt, der gør hviderne mere holdbare).

  3. Smørret smeltes (forsigtigt!) i en plastikskål med låg i mikroovnen 1 min og piskes godt sammen med sukkeret.

  4. Chokoladen hakkes og smeltes (også forsigtigt) i mikroovnen 3 min i en stor plastikskål.

  5. Pisk smør/sukkerblandingen i chokoladen, sigt melet i og pisk igennem.

  6. Pisk æggeblommerne i.

  7. Vend de piskede æggehviderne i, og "skær" og vend blandingen indtil hviderne er indarbejdede (ikke piske, så forsvinder der for megen luft fra hviderne).

 

    

  1. Smør en tynd metalform på 26 cm (8-10 cm høj) og drys den med mel (hæld den overskydende mel fra).

  2. Hæld dejen i formen, dæk med sølvfolie og bag den i ovnen på nederste rille ved 160° i ca. 45 min (den vil hæve ret meget, men falder igen)

  3. Køl af.

Spises lun eller kold, evt. sammen med f.eks. is (med vanille, kaffe eller kanel/stjerneanis) og/eller hindbærkompot (måske bliver kompot for dominerende - brug hellere rå bær). Man kan evt. komme et drys kakao over isen for at presse det kunstneriske indtryk i vejret.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016