|
Chokoladetærte
Mætter - nok til 10-14 personer.
Mørdej
-
Skrab vanillekornene ud i sukkeret og
bland så kornene fordeles.
-
Bland det hele i en foodprocessor -
eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en
skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker/vanille (og evt. lidt vand
hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.
-
Pak ind i folie og læg i køleskab
mindst 1 time.
-
Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg
dem i den smurte 32 cm-form *)
-
Læg bagepapir og keramikkugler eller
ris etc. i og forbag 10 min ved 220°.
Fjern bagepapir og fyld og bag videre i 5 min.
Chokoladefyld
-
Chokoladen hakkes groft og smeltes i
mikroovn i ca. 3 min. Tilsæt smørret de sidste 30 sek. og lad det smelte
med
-
Æg, æggeblommer, piskefløde og sukker
piskes godt sammen og røres
i (pas på chokoladen ikke er for varm når æggene kommes i).
-
Hældes i den forbagte bund og bages 12
-15 min ved 180°
(til chokoladen er fast men ikke sprukken) og serveres kold.
Spises i små stykker - den mætter!
*) Passer til stor
metalspringform (diameter 32 cm og 3 cm høj)
|