Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladetærte


Mætter - nok til 10-14 personer.

 

Chokoladetærte

Mørdej

  1. Skrab vanillekornene ud i sukkeret og bland så kornene fordeles.

  2. Bland det hele i en foodprocessor - eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker/vanille (og evt. lidt vand hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.

  3. Pak ind i folie og læg i køleskab mindst 1 time.

  4. Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg dem i den smurte 32 cm-form *)

  5. Læg bagepapir og keramikkugler eller ris etc. i og forbag 10 min ved 220°. Fjern bagepapir og fyld og bag videre i 5 min.

Chokoladefyld

  1. Chokoladen hakkes groft og smeltes i mikroovn i ca. 3 min. Tilsæt smørret de sidste 30 sek. og lad det smelte med

  2. Æg, æggeblommer, piskefløde og sukker piskes godt sammen og røres i (pas på chokoladen ikke er for varm når æggene kommes i).

  3. Hældes i den forbagte bund og bages 12 -15 min ved 180° (til chokoladen er fast men ikke sprukken) og serveres kold.

Spises i små stykker - den mætter!

 

*) Passer til stor metalspringform (diameter 32 cm og 3 cm høj)

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017