Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Limetærte


10-12 personer

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

Mørdej

Limefyld

limetærte

 

Marengstoppe (evt.)

limetærte limetærte

Mørdej

  1. Bland hvedemel, smør i små klumper, sukker og æg i en foodprocessor - eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker (og evt. lidt vand hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.

  2. Pak ind i folie og læg i køleskab mindst 1 time.

  3. Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg dem i den 2 smurte, kvadratiske 20 cm-forme (eller 8 runde forme på 10 cm som her).

  4. Læg bagepapir og keramikkugler eller ris etc. i og forbag 10 min ved 175°. Fjern bagepapir og fyld og bag videre i 6 min.

  5. Tag tærtebundene ud, og køl dem helt af.

Limefyld

  1. Læg husblas i koldt vand til udblødning.

  2. Skyld og tør basilikumbladene og stød dem sammen med lidt af sukkeret til en pasta.

  3. Hæld det sammen med resten af ingredienserne (undtaget smør, husblas og evt. frugtsaft) i en tefalgryde.

  4. Opvarm langsomt og under stadig piskning til 83°.

  5. Tag gryden af varmen, vrid husblasen for vand og rør den i.

  6. Rør smørret i.

  7. Stavblend massen og tilsæt evt. en smule grøn frugtfarve

  8. Fordel limemassen i den forbagte bund og stil på køl et par timer til den sætter sig.

Marengstoppe (evt.)

  1. Pisk æggehvider tilsat salt næsten stive i en HELT ren skål med rene redskaber.

  2. Pisk sukkeret i og pisk massen helt stiv (spidse toppe).

  3. Kom massen i en sprøjtepose eller en plasticpose (evt. med passende tyl) og fordel marengsen i f.eks. små toppe på kagerne.

  4. Brænd dem med en gasbrænder. Pas på - det går stærkt, måske blot 30-40 sek. pr. kage. Alternativt kan de bages i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter til de er brune. Marengsen vil være blød, luftig og let klæbende indeni.

Spis kagerne med det samme (marengsen bliver blød).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017