|
Limetærte
10-12 personer |
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
Mørdej
Limefyld
|
Marengstoppe (evt.)
|
|
|
Mørdej
-
Bland hvedemel, smør i små klumper, sukker og æg i en foodprocessor -
eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en
skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker (og evt. lidt vand
hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.
-
Pak ind i folie og læg i køleskab
mindst 1 time.
-
Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg
dem i den 2 smurte, kvadratiske 20 cm-forme (eller 8 runde forme på 10 cm
som her).
-
Læg bagepapir og keramikkugler eller
ris etc. i og forbag 10 min ved 175°.
Fjern bagepapir og fyld og bag videre i 6 min.
-
Tag tærtebundene ud, og køl dem helt af.
Limefyld
-
Læg husblas i koldt vand til udblødning.
-
Skyld og tør basilikumbladene og stød dem sammen med
lidt af sukkeret til en pasta.
-
Hæld det sammen med resten af ingredienserne (undtaget
smør, husblas og evt. frugtfarve) i en gryde.
-
Opvarm langsomt og under stadig
piskning til 83°.
-
Tag gryden af varmen, vrid husblasen
for vand og rør den i.
-
Rør smørret i.
-
Stavblend massen og tilsæt evt. en
smule grøn frugtfarve.
-
Fordel limemassen i den forbagte bund
og stil på køl et par timer til den sætter sig.
Marengstoppe (evt.)
-
Pisk æggehvider og eddike tilsat salt næsten stive i en HELT ren
skål med rene redskaber.
-
Pisk sukkeret i og pisk massen helt stiv (spidse
toppe).
-
Kom massen i en sprøjtepose eller en plasticpose (evt.
med passende tyl) og fordel marengsen i f.eks. små toppe på kagerne.
-
Brænd dem med en gasbrænder. Pas på - det går stærkt,
måske blot 30-40 sek. pr. kage. Alternativt kan de bages i en 200° varm ovn
i ca. 10 minutter til de er brune. Marengsen vil være blød, luftig og let
klæbende indeni.
Spis kagerne med det samme (marengsen
bliver blød). |