Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Sort/hvid chokoladetærte


Dessert til 8-10 personer.

 

Chokolademørdej

Chokoladeflan

Hvid chokoladecreme

  • 3 blade husblas

  • 5 dl piskefløde

  • 40 stk hele espressobønner

  • 300 g hvid chokolade (Ivoire)

Sort/hvid chokoladetærte

 

 


Drys

  • 30 g hvid chokolade (Ivoire)

  • 10 stk hele espressobønner

  1. Mørdej
    1. Bland delene chokolademørdejen i en foodprocessor, pak ind i folie og læg i køleskab mindst 1 time.

    2. Fordel dejen i en form på 25-30 cm. Stil på køl.

    3. Tænd ovnen på 170° (men sæt ikke kagen ind endnu).

  2. Chokoladeflan

    1. Kog sødmælk og espressobønner op i en tefalgryde, rør rundt og stil til side i 5 min. Si bønnerne fra.

    2. Hak chokoladen, kom den i en stor plasticskål og smelt chokoladen i mikroovnen (30-40 sek) - de sidste 20 sammen med smørret. Rør til det er helt smeltet sammen.

    3. Rør sukker og æg til æggesnaps i en anden skål.

    4. Vend forsigtigt æggesnaps, chokoladesmør og sødmælk sammen.

    5. Sigt melet i dejen og vend det i.

  3. Bund

    1. Tag formen med mørdejen ud af køleskabet og fordel chokoladeflanen i (ca. 3/4 op til kanten)

    2. Bag ca. 20 min til den giver efter ved et let tryk.

    3. Køl den helt af og tag den ud af formen (sæt på køl, evt. til næste dag).

  4. Hvid chokoladecreme

    1. Læg husblassen i blød i 5 dl koldt vand i en halv time

    2. Kog kaffebønner og fløde op i en tefalgryde. Tag den af varmen og lad den trække.

    3. Hak chokoladen fint og kom den i den varme fløde.

    4. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt - rør rundt.

    5. Passer straks gennem en sigte (så kaffebønnerne sies fra) og sæt cremen på køl mindst 2 timer (gerne til næste dag)

  5. Samling

    1. Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en håndmikser.

    2. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel over bunden.

    3. Riv hvid chokolade, knus kaffebønner og drys over.

Opbevares på køl til den skal spises. Skæres med en varm kniv.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017