|
Sort/hvid chokoladetærte
Dessert til 8-10 personer.
Chokolademørdej
Chokoladeflan
Hvid chokoladecreme
|
Drys
|
- Mørdej
-
Bland delene chokolademørdejen i en foodprocessor,
pak ind i folie og læg i køleskab
mindst 1 time.
-
Fordel dejen i en form på 25-30 cm. Stil på køl.
-
Tænd ovnen på 170°
(men sæt ikke kagen ind endnu).
-
Chokoladeflan
-
Kog sødmælk og espressobønner op i en tefalgryde,
rør rundt og stil til side i 5 min. Si bønnerne fra.
-
Hak chokoladen, kom den i en stor plasticskål og
smelt chokoladen i mikroovnen (30-40 sek) - de sidste 20 sammen med
smørret. Rør til det er helt smeltet sammen.
-
Rør sukker og æg til æggesnaps i en anden skål.
-
Vend forsigtigt æggesnaps, chokoladesmør og sødmælk
sammen.
-
Sigt melet i dejen og vend det i.
-
Bund
-
Tag formen med mørdejen ud af køleskabet og fordel
chokoladeflanen i (ca. 3/4 op til kanten)
-
Bag ca. 20 min til den giver efter ved et let tryk.
-
Køl den helt af og tag den ud af formen (sæt på køl,
evt. til næste dag).
-
Hvid chokoladecreme
-
Læg husblassen i blød i 5 dl koldt vand i en halv
time
-
Kog kaffebønner og fløde op i en tefalgryde. Tag
den af varmen og lad den trække.
-
Hak chokoladen fint og kom den i den varme fløde.
-
Vrid husblassen fri for vand og tilsæt - rør rundt.
-
Passer straks gennem en sigte (så kaffebønnerne
sies fra) og sæt cremen på køl mindst 2 timer (gerne til næste dag)
-
Samling
-
Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en
håndmikser.
-
Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og
fordel over bunden.
-
Riv hvid chokolade, knus kaffebønner og drys
over.
Opbevares på køl til den skal spises. Skæres med en varm
kniv. |