Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Æblemos


Dessert eller oven på havregrød.

 

  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i store stykker.

  2. Kom æbler i en gryde og kog til mos (ca. 45 min ved lavt blus).*)

  3. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud

  4. Kom sukker og vanillestang/korn i æblemosen og kog igennem under omrøring.

  5. Smag til = evt. mere sukker og/eller citron.

*) Hvis sukkeret kommes i fra starten vil det let karamellisere, og så bliver mosen brun og "dessertsød" - det smager godt, men er noget andet.

 

God med mælk/fløde, men er også fantastisk oven på havregrød (frys ned i poser med 2-3 dl).

 

Bruges også til Æble-mandelkage.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016