Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Nøddechokolade-dessert


Dessert til 24 personer (til 2 forme på 25x25 cm) - startes evt. dagen før

Vinforslag: Riesling botrytis

Hasselnødde-karamel

Chokolade-trøffel

Is

Evt. bærcoulis som bund

  • 100 g hindbær- eller solbærcoulis (sigtet og afkølet opkog af 80 g hindbær/solbær og 20 g sukker)

  1. Ristede hasselnødder

    1. Rist alle hasselnødderne i en 200° varm ovn i 10-15 min.

    2. Gnid de fleste skaller af nødderne i et viskestykke.

    3. Tag 60 nødder (uden skal = 50 g) fra og gem dem.

  2. Karamelliserede nødder

    1. Smelt sukker, salt og de resterende nødder (ikke de 60 der er taget fra) over 75% varme til karamel på en stor tefalpande (evt. to mindre) under låg - det skal blive netop blive brunt og flydende.

    2. Fordel massen på et stykke bagepapir og lad den køle helt af (15-30 min).

  3. Hasselnødde-krummer:

    1. Hak karamellen fint (forsigtigt: Karamelstykker springer let rundt), og del dem i

      1. 50%/550 g
      2. 25%/275 g
      3. 25%/275 g
    2. Blend de 25%/275g (2) af karamellen til fint mel.

  4. Nøddebund

    1. Smelt smørret og bland det sammen med melet (2) og den store portion små stykker (1) nødder til en kagemasse.

    2. Beklæd 2 stk ca. 25x25 cm forme med bagepapir (eller brug en tefalform som her), og tryk kagemassen godt ud i hjørnerne.

    3. Dæk formene til og sæt på køl.

  5. Chokoladetrøffel

    1. Tag smørret ud så det kan blive lidt blødt.
    2. Hak den chokoladen fint og kom den i en stor skål.

    3. Opvarm fløden til kogepunktet og hæld den over chokoladestykkerne under kraftig piskning til massen er helt glat.

    4. Rør smørret i og fordel massen over nøddebunden i formene.

    5. Sæt på køl i 2 timer eller gerne op til 24 timer.

  6. Anretning

    1. Sæt gerne tallerkenerne i fryseren, så de er meget kolde til anretningen.

    2. Tag isen op af fryseren, hvis den har været i fryseren mere end 4 timer.

    3. Tag trøffelkagen ud af formene (og fjern bunden).

    4. Skær hver kage i 12 aflange stænger på 2 cm bredde og del hver i to på midten.

    5. (Træk evt. en skefuld bærcoulis henover tallerkenen som bund.)

    6. Placer de to stykker midt på en tallerken.

    7. Drys 1 spsk hasselnøddekrummer (3) omkring kagestykkerne.

    8. Del hver hel nød i to, og læg 5 halve nødder omkring hvert kagestykke.

    9. Læg en kugle vanilleis opad kagestykket i den ene ende.

    10. Server STRAKS!

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017