|
Nøddechokolade-dessert
Dessert til 24 personer (til 2 forme på 25x25 cm) - startes evt. dagen før |
Vinforslag: Riesling botrytis |
Hasselnødde-karamel
Chokolade-trøffel
Is
|
Evt. bærcoulis som bund
|
-
Ristede hasselnødder
-
Rist alle hasselnødderne i en 200° varm ovn i 10-15 min.
-
Gnid de fleste skaller af nødderne i et viskestykke.
-
Tag 60 nødder (uden skal = 50 g) fra og gem dem.
-
Karamelliserede nødder
-
Smelt sukker, salt og de resterende nødder (ikke de
60 der er taget fra) over 75% varme til karamel på en stor tefalpande (evt. to mindre) under låg - det skal blive netop blive brunt og flydende.
-
Fordel massen på et stykke bagepapir og lad den køle helt af
(15-30 min).
-
Hasselnødde-krummer:
-
Hak karamellen fint (forsigtigt: Karamelstykker springer let rundt), og del dem i
- 50%/550 g
- 25%/275 g
- 25%/275 g
-
Blend de 25%/275g (2) af karamellen til fint
mel.
-
Nøddebund
-
Smelt smørret og bland det sammen med melet (2) og
den store portion små stykker (1) nødder til en kagemasse.
-
Beklæd 2 stk ca. 25x25 cm forme med bagepapir (eller brug en tefalform som her), og tryk
kagemassen godt ud i hjørnerne.
-
Dæk formene til og sæt på køl.
Chokoladetrøffel
- Tag smørret ud så det kan blive lidt blødt.
-
Hak den chokoladen fint og kom den i en stor skål.
-
Opvarm fløden til kogepunktet og hæld den over
chokoladestykkerne under kraftig piskning til massen er helt glat.
-
Rør smørret i og fordel massen over nøddebunden i
formene.
-
Sæt på køl i 2 timer eller gerne op til 24 timer.
Anretning
-
Sæt gerne tallerkenerne i fryseren, så de er meget kolde til
anretningen.
-
Tag isen op af fryseren, hvis den har været i fryseren
mere end 4 timer.
-
Tag trøffelkagen ud af formene (og fjern bunden).
-
Skær hver kage i 12 aflange
stænger på 2 cm bredde og del hver i to på midten.
-
(Træk evt. en skefuld bærcoulis henover
tallerkenen som bund.)
-
Placer de to stykker midt på en tallerken.
-
Drys 1 spsk hasselnøddekrummer (3) omkring kagestykkerne.
-
Del hver hel nød i to, og læg 5 halve nødder omkring
hvert kagestykke.
-
Læg en kugle
vanilleis opad kagestykket i den ene ende.
-
Server STRAKS!
|