Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladekiks


Giver ca. 15 store, dobbelte kiks
 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

Kiks

Chokoladefyld

Dej

  1. Hak (blend) delene til kiksene (undtagen smør og æg) i en køkkenmaskine. Det skal være meget findelt, ellers bliver kiksen for grov.

  2. Kom smørret i små tern i og hak indtil det ligner smuldredej.

  3. Tilsæt ægget og blend til det samler sig, form til en kugle.

  4. Pak dejen i film og lad den blive helt kold i køleskab (1-2 timer).

Form og bag

  1. Varm ovnen til 160º.

  2. Rul dejen til en 3 mm plade mellem to stykker bagepapir - det er vigtigt, at tykkelsen er jævn, så de bager ens (brug evt. to små 3 mm tykke maleromrøringspinde til at støtte kagerullen på begge sider af dejen).

  3. Kom dejpladen på en plade/skærebrædt (så den holder sig plan) og sæt den i fryseren 20 min til den er helt kold (halvfrossen).

  4. Udstik småkager med udstikkerjern eller med kanten af et lille tyndt glas.

  5. (Tryk evt. tekst med et stempel nu. Stemplet hænger let i, men det hjælper hvis de udstukne cirkler har været 10-15 min på frost igen, og især hvis stemplet dyppes i mel før hver stempling.)

  6. Fordel kagerne på 2 bageplader og bag dem i 8-10 min til de netop er faste.

  7. Køl dem helt af på rist.

Fyld

  1. Hak chokoladen og smelt den netop (i mikrobølgeovn eller i en gryde ved svag varme).

  2. Kog piskefløden op og hæld den over den smeltede chokolade under omrøring. Rør chokoladen glat.

  3. Smag evt. til med perbermynteessens (pas på: Det er meget stærktsmagende).

  4. Kom chokolademassen i en sprøjtepose (eller en lille plasticpose der klippes et lille hul i hjørnet i). Lad den køle af i køleskabet en halv time.

  5. Lige før serveringen fordeles chokoladen på halvdelen af kiksene, og de andre kiks lægges ovenpå. Hvis chokoladen er blevet for hård i sprøjteposen varmes (den yderste ende) kort og forsigtigt under den varme hane.

Har godt af at køle lidt af, ellers bliver chokoladen for flydende.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016