|
Chokoladekiks
Giver ca. 15 store, dobbelte kiks
|
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
Kiks
Chokoladefyld
|
|
Dej
-
Hak (blend) delene til kiksene (undtagen smør og æg) i
en køkkenmaskine. Det skal være meget findelt, ellers bliver kiksen for
grov.
-
Kom smørret i små tern i og hak indtil det ligner smuldredej.
-
Tilsæt ægget og blend til det samler sig, form til en
kugle.
-
Pak dejen i film og lad den blive helt kold i køleskab
(1-2 timer).
Form og bag
-
Varm ovnen til 160º.
-
Rul dejen til en 3 mm plade mellem to stykker
bagepapir - det er vigtigt, at tykkelsen er jævn, så de bager ens (brug evt. to
små 3 mm tykke maleromrøringspinde til at støtte kagerullen på begge sider
af dejen).
-
Kom dejpladen på en plade/skærebrædt (så den holder sig
plan) og sæt den i fryseren 20 min til den er helt kold (halvfrossen).
-
Udstik småkager med udstikkerjern eller med kanten af
et lille tyndt glas.
-
(Tryk evt. tekst med et stempel nu. Stemplet hænger let
i, men det hjælper hvis de udstukne
cirkler har været 10-15 min på frost igen, og især hvis stemplet dyppes i
mel før hver stempling.)
-
Fordel kagerne på 2 bageplader og bag dem i 8-10 min
til de netop er faste.
-
Køl dem helt af på rist.
Fyld
-
Hak chokoladen og smelt den netop (i mikrobølgeovn
eller i en gryde ved svag varme).
-
Kog piskefløden op og hæld den over den smeltede
chokolade under omrøring. Rør chokoladen glat.
-
Smag evt. til med perbermynteessens (pas på: Det er
meget stærktsmagende).
-
Kom chokolademassen i en sprøjtepose (eller en lille
plasticpose der klippes et lille hul i hjørnet i). Lad den køle af i
køleskabet en halv time.
-
Lige før serveringen fordeles chokoladen på halvdelen af
kiksene, og de andre kiks lægges ovenpå. Hvis chokoladen er blevet for hård
i sprøjteposen varmes (den yderste ende) kort og forsigtigt under den varme
hane.
Har godt af at køle lidt af, ellers bliver chokoladen for
flydende.
|