|
Kaffemascarponkage
12 personer - startes gerne dagen før!
Bunde
Fyld
|
|
Bundene
Kagen er her lavet i en firkantet form på 15 x 30 cm
(hvilket stiller krav til serveringsfad), men kan fint laves i en rund
springform på 26 cm).
-
Tænd ovnen på 170°.
-
Blend nødderne til mel og sigt mel og bagepulver i.
-
Pisk æg og sukker i røremaskine til en
luftig masse.
-
Vend nøddeblandingen forsigtigt i.
-
Læg bagepapir i bund og sider af formen.
-
Hæld halvdelen af dejen i formen og bag ved
170°
i 12-14 min.
-
Tag bunden ud af formen og pil papiret af med det
samme.
-
Gentag med den anden halvdel af dejen.
Cremen
-
Pisk mascarponen jævn (tilsæt evt. lidt af fløden hvis
den er for stiv)
-
Skrab kornene ud af vanillestangen
-
Pisk æg, flormelis og vanillekorn.
-
Udblød husblasen i koldt vand (3-4 min).
-
Lav kaffen.
-
Knug husblasen og opløs den i 3/4 af den varme kaffe, rom og citronsaft.
-
Pisk fløden let stiv og vend den i mascarponen.
-
Kaffeblandingen vendes forsigtigt i æggeblandingen, og
derefter tilsættes mascarpone og flødeskum.
Samling
-
For formen igen med bagepapir i bund og sider (NB:
Siderne skal være 10 cm høje, lad evt. bagepapiret stikke op hvis siderne
ikke er høje nok).
-
Læg en bund i formen og pensl med halvdelen af den
resterende kaffe
-
Fordel 1/2 af cremen på bunden.
-
Læg den anden bund på og fordel resten af cremen
ovenpå.
-
Riv chokolade henover.
Dæk med køkkenfilm og stil på køl et par timer - gerne
til næste dag. |