|
Appelsinkage
Mætter - dessert til 8-10 personer.
|
Glasuren var for tynd, og blev fordelt med en ske i stedet for en
sprøjtepose, så den er løbet for meget sammen. |
-
Vask appelsinerne og kog dem ved svag varme i 1 time.
-
Hæld vandet fra og lad appelsinerne blive kolde (1/2
time).
-
Skær skræl og det hvide inderskind af den ene appelsin
og smid det væk. Fjern stilkroden fra den anden appelsin.
-
Skær de to appelsiner i grove stykker, fjern alle sten
og blend appelsinerne til mos.
-
Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
-
Tænd ovnen på 180º.
-
Pisk sukker og æg til sukkeret ikke knaser mere og
massen er hvidgul.
-
Sigt mel og bagepulver i en anden skål og vend det
forsigtigt i æggemassen sammen med resten af ingredienserne.
-
Hæld
i en 24-26 cm springform (tefal eller smurt) og bag ved 180º
i ca. 40-45 min til der ikke længere hænger dej ved en træpind, stukket ind
i midten.
-
Lad kagen køle af i formen, og tag
den derefter ud.
-
Rør flormelis sammen med lidt vand
og pisk 1/2 æggehvide i til massen er tyktflydende. Kom i en sprøjtepose
(eller plastpose hvor der klippes et lille hul i det ene hjørne).
-
Sprøjt striber over kagen, først på
den ene led, drej 90º og så på den anden.
NOTE Man kan i stede pudre kagen
med flormelis (lad den i så fald blive i formen): Kom flormelis i en sigte og sigt det
over kagen (rør rundt med en ske i sien) - start ude i siderne. Tag den forsigtigt ud af formen og
læg den på en fad.
Serveres lun eller kold, evt.
med en kugle
vanilleis eller
creme fraiche 18%. |