|
Hindbær/mandel-kage
6 pers
|
Portionsudgave (her dobbelt størrelse) |
-
Mandlerne smuttes (i kogende vand 20 sek. først) og
hakkes fint (i køkkenmaskine eller med stavblender).
-
Mandler, sukker, smør, piskefløde og hvedemel blandes i en tykbundet gryde og koges op
under omrøring. Køl lidt af.
-
Tænd ovnen på
200º varmluft.
-
Lav melkant på en bageplade:
-
EEN STOR KAGE:
Læg en middagstallerken omvendt på et
stykke bagepapir på en bageplade og drys en 1 cm høj kant af hvedemel rundt om
tallerkenen. Fjern forsigtigt tallerkenen, så kanten ikke ødelægges -
ELLER:
-
PORTIONSKAGER: Sæt 6 tekopper (ca. 10
cm i diameter) omvendt på et
stykke bagepapir på en bageplade og drys en 1 cm høj kant af hvedemel rundt om
kopperne - drej kopperne, så der
også kommer mel under hankene. Fjern forsigtigt kopperne, så kanten ikke ødelægges.
-
Smør 1/2 af dejen ud indtil
et par centimeter fra melkanten, og bag midt ovnen ved 200º varmluft i 8-10 minutter
(dejen vil da flyde ud til melkanten) - hold øje med den, det går pludselig
stærkt,.
-
Lad bunden stå 5-10 min og stivne inden den forsigtigt
løftes af bagepapiret over på en rist.
-
Gentag punkt 4-5 for resten.
-
Lige før servering: Pisk fløden
meget stiv
og vend flormelis og 2/3 af hindbærrene i (frosne hindbær: væden hældes fra
frøst).
-
Smør fyldet på en bund og læg en anden bund
ovenpå (pas på: kagen glider MEGET let på fad/tallerken)! Pynt med resten af
bærrene og sigt evt. flormelis over.
NOTE Den vil knække når man
skærer den ud, men en skarp kniv hjælper.
|