Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Nøddecremekage


12 personer - startes dagen før!

Bunde

Fyld

Hindbærsauce

Nøddecremekage

Suppler evt. med 500-800 g friske bær som hindbær og blåbær.

  • Portionsanretning: Brug 3 rugbrødsforme

  • Fadanretning: Brug en stor (26-28 cm) springform

Dagen før

  1. Nøddebund til nøddecremekageTænd ovnen på 170°.

  2. Pisk hviderne til stift skum og drys flormelis i under piskning.

  3. Blend nødderne til "grus" og vend dem i hviderne.

  4. Hæld dejen i formen(e) foret med bagepapir og bag ved 170° i 30-40 min til overfladen er lysebrun.

  5. Afkøl bunden, tag den ud af formen og flæk den med en laksekniv eller lignende - pas på at overdelen ikke ødelægges.

  6. Vælg mellem anretning

    1. Portionsforme: Udstik bunden med 6-7 cm metalringe (12 stk) og fjern det øverste stykke (læg til side). Sæt metalringene med de udstukne bundstykker på et fad med bagepapir.

    2. Fad: Læg den nederste del af bunden tilbage i formen

  7. Pisk fløden let stiv.

  8. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål i mikrobølgeovnen (ca. 3-5 min)

  9. Vend piskefløde, cognac og chokolade sammen og fordel i formen/formene

  10. Læg kagelåget på

  11. Dæk med køkkenfilm og sæt i køleskabet til næste dag.

  12. Sukkeret koges op med 1,5 dl vand til sukkeret er helt opløst.

  13. Hæld hindbærrene i og kog dem helt ud under omrøring.

  14. Sigt saucen gennem en si over i en skål - mas med en ske så al saften kommer med. Køl af og stil tildækket på køl i en en lille kande med hældetud.

Ved servering

  1. Tag kagerne ud af køleskabet 2-3 timer før servering, så de kan få stuetemperatur.

  2. Stil formen midt på tallerkenen og fjern formen (løsn kanten med en varm kniv).

  3. Drys forsigtigt flormelis på toppen gennem en sigte (skrab med en ske i sigten) - undgå for meget på tallerkenen.

  4. Hæld hindbærsauce rundt om og pynt evt. med et mynteblad på toppen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017