-
Tænd ovnen på 170°.
-
Pisk hviderne til stift skum og drys
flormelis i under piskning.
-
Blend nødderne til "grus" og vend dem i hviderne.
-
Hæld dejen i formen(e) foret med bagepapir og bag ved
170°
i 30-40 min til overfladen er lysebrun.
-
Afkøl bunden, tag den ud af formen og flæk den med en
laksekniv eller lignende - pas på at overdelen ikke ødelægges.
-
Vælg mellem anretning
-
Portionsforme: Udstik bunden med 6-7 cm metalringe (12 stk) og
fjern det øverste stykke (læg til side). Sæt metalringene med de udstukne
bundstykker på et fad med bagepapir.
-
Fad: Læg den nederste del af bunden tilbage i formen
-
Pisk fløden let stiv.
-
Hak chokoladen groft og smelt den i en skål i
mikrobølgeovnen (ca. 3-5 min)
-
Vend piskefløde, cognac og chokolade sammen og
fordel i formen/formene
-
Læg kagelåget på
-
Dæk med køkkenfilm og sæt i køleskabet til næste dag.
-
Sukkeret koges op med 1,5 dl vand til sukkeret er helt opløst.
-
Hæld hindbærrene i og kog dem helt ud under omrøring.
-
Sigt saucen gennem en si over i en skål - mas med en
ske så al saften kommer med. Køl af og stil tildækket på køl i en en lille
kande med hældetud.