|
Pæretærte med svesker
8-10 personer
-
Hvedemel, 1 tsk sukker, smør og vand
blandes i røremaskine eller på et bord med en kniv til det er samlet til
en krummedej. Dejen samles med hænderne, pakkes i plasticfolie og lægges
på køl i mindst 1 time.
-
En 30-cm tærteform smøres med smør
og drysses med mel, og stilles på køl.
-
Pærerne skrælles, deles, befries for
kernehuse og hver halvdel skæres i 4 både. Bland pærestykkerne med
sukker, svesker, kornene fra vanillestangen og maizenamelet.
-
Rul dejen ud mellem 2 lag bagepapir,
fjern papiret og pres hurtigt dejen på plads i formen.
-
Skær overflødig dej over kanten af
med en kniv og hæld fyldet i sammen med 1 dl vand.
-
Bag i en forvarmet ovn på 200º i 40-50 minutter - læg
et stykke folie over det sidste kvarter, så
kagen ikke bliver for mørk.
Serveres gerne sammen med
Vanilieis.
|