Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Kærne- og tykmælkskoldskål


Til 10 personer - laves gerne dagen før servering så den bliver ekstra tyk.

 

  • 1 vanillestang

  • 75 g sukker

  • 60 g (3 stk) æggeblommer

  • 250 g piskefløde

  • 1000 g færdig koldskål (gerne Thises)

  • 1000 g tykmælk

  • 2 citroner, brug

    • Skallen af 2 citroner

    • Saften af 1 citron

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas den rundt i sukkeret (gem de tomme skaller i et glas med sukker til ægte vaniljesukker).

  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende.

  3. Riv skallen på begge citroner og hæld i skålen.

  4. Pres saften af den ene citron ned i skålen.

  5. Hæld piskefløden i og pisk nogle minutter.

  6. Tilsæt koldskål og tykmællk og pisk det hele igennem i 1 minut.

  7. Smag om der evt. skal lidt mere citronsaft og/eller sukker i.

  8. Dæk med film og sæt på køl. Gerne i 12-24 timer, så koldskålen tykner ekstra.

Server kammerjunkere til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024