Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Ål, røget

Røget fisk


Latin anguilla anguilla
English eel
Deutsch aal
Francais  anguille
Italiano anguilla
Spaniol anguila
Længde 35-100 cm (typisk 50-80 cm)
Vægt typisk 300-800 g
   
 

Røget ål

Røget ål, rygbenet fjernet Røget ål, filet uden og med skind
Rygbenet (sidder næsten i midten) fjernet Filet uden og med skind
Kendetegn Fed fisk, især de store
Sæson Hele året, sælges især omkring jul og påske.
Område Norden
Kvalitet Fast, men ikke tør.
Portionsstørrelse  50-75 g
Holdbarhed 1 uge i køleskab.
Tilberedning Røget ål, stykkeHovedet skæres af. Rygbenet sidder i midten af kødet: Skær ned fra ryggen og skær hver filet fri ved at følge benet med kniven mens fileten presses væk fra benet. Evt. skæres det yderste (misfarvede og tørre) bugkød væk. Skindet fjernes fra kødet. Del i passende stykker (f.eks. 8-10 cm.).
Typisk ret Røget ål med æggestand. Røget ål med tomatconcassé
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016