Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Safran

Krydderier


Latin crocus sativus
English saffron
Deutsch safran
Francais  safran
Italiano zafferano
Spaniol
Længde 2-4 cm
Vægt ingen...

Safran

Kendetegn Tørrede støvdragere fra blomsten safrankrokus. Meget lette, sprøde tråde. Blodrød farve (enkelte gule), lugter lidt tørt og let af tobak.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed Mange måneder hvis det bliver opbevaret køligt og mørkt (lys bleger farven) i en lufttæt beholder.
Tilberedning Dyppes i varmt vand inden det kommes i maden - som regel til allersidst. Giver en stærk gul/rød farve.
Typisk ret

Godt sammen med ris, skaldyr og lyst kød (kylling og kalv) samt tomater. Bruges i bouillabaise, paella og rissotto alla milanese. F.eks. Havtaskekæber i safransauce.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017