Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Sardin

Rundfisk


Latin sardina pilchardus
English sardine, pilchard
Deutsch sardine, pilchard
Francais  sardine
Italiano sardina, sarda, sardella
Spaniol sardina
Længde 30 cm
Vægt 150 g

Kendetegn Ligner sild (er i familie med denne), sølvglinsende, buttet med små finner. Er helt uden fiskelugt når den er frisk. Mørkerødt kød.
Sæson
Område Middelhavet
Kvalitet
Portionsstørrelse  1-2 stk.
Holdbarhed Til retter hvor den skal indgå frisk: under 1 dag
Tilberedning Hovedet skæres af, indvolde fjernes og fisken skylles og duppes tør. Som regel fjernes også rygben og hale - de tilbageblevne ben er mange, men tynde og kan spises med.
Typisk ret Fyldte sardiner
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017