Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Ribs

Bær


Latin ribes rubrum, sativum, vulgare
English (red) currants
Deutsch johannisbeeren (rote)
Francais  groseilles (rouges)
Italiano ribes
Spaniol
Længde 0,8 cm
Vægt

 

Ribs, ribbe Ribs, ribbe
Kendetegn Spændte bær med tyndt skind. Har en let syrlig smag. Indeholder meget pektin, så gele og marmelade med et højt indhold af ribs vil kunne stivne uden tilsætningsstoffer.
Sæson jul-aug
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed
Tilberedning Skylles og dårlige bær pilles fra. Koges ofte. Bærrene skrabes lettest af hver kvist med en gaffel: Træk kvisten gennem gaflen som vist herover.
Typisk ret Saft, gele, syltetøj. Godt sammen med pærer, blommer, hindbær og ananas.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017