Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Gulerodskage med chokolade og nødder


Mætter - dessert til 8-10 personer.

Gulerodskage, stykke
  1. Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.

  2. Tænd ovnen på 165º.

  3. Skræl gulerødderne og riv dem groft.

  4. Rist hasselnødderne på en tør pande (vend ofte) til de bliver mørke men ikke sorte. Hæld dem over i et viskestykke og gnid skindet af. Hak dem groft.

  5. Hak chokolade og ingefær groft.

  6. Pisk ahornsirup, sukker og smør til sukkeret ikke knaser mere.

  7. Pisk æggene i et ad gangen (det skiller!).

  8. Sigt mel og bagepulver i en anden skål og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med resten af ingredienserne.

  9. Gulerodskage (hel)Hæld i en springform (tefal eller smurt) og bag i varmluftovn ved 165º i ca. 45 min til kagen er fast.

  10. Lad kagen køle af i formen.

  11. Kom flormelis i en sigte og sigt det over kagen (rør rundt med en ske i sien) - start ude i siderne.

  12. Tag den forsigtigt ud af formen og læg den på en fad.

Serveres lun eller kold, evt. med en kugle vanilleis eller creme fraiche 18%.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024