Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Muffins med blåbær eller banan


30 små muffins (á ca. 1/2 dl)

 

Fyld:

  • 175 g blåbær (evt. frosne)

  • 175 g banan (vægt uden skal)

Muffins
  1. Tag smørret ud, så det bliver blødt.

  2. Skræl bananerne, flæk dem og skær dem i 1 cm skiver.

  3. Skyl og tør citronen, og riv den yderste, gule skal.

  4. Pisk smør og sukker hvidt.

  5. Pisk citronskal og 1 æg ad gangen i.

  6. Sigt mel og bagepulver i blandingen og tilsæt mælk. Rør godt igennem.

  7. Del dejen i 2: Den ene blandes med bananstykkerne og den anden med blåbær (vend dem forsigtigt i, så de ikke smatter for meget og farver dejen som på billedet).

  8. Hæld dejen i papirmuffins-forme og bag i ovnen ved 200° i ca. 20 min (de vil hæve ca. 50%)

  9. Køl af på en rist.

Kan gemmes 1 dag i plastikpose eller fryses.

 

Se også Kokos/æble-muffins.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017