|
Rødvinsglace i trykkoger
Portionen passer til en 6,5 l trykkoger (max. 5 l indhold).
Giver 200 g glace
|
(skal koges yderligere ind til 200 g
for at blive tyktflydende glace)
Tilsmagning
|
-
Kød
-
Hak kødet fint, bland med olie og fordel i
bradepanden sammen med benene.
-
Brun dem i ovnen ved 220° i ca. 35 min (indtil kødet er
brunt), rør rundt et par
gange.
-
Grøntsager (kan gøres imens kødet bruner)
-
Klargør urterne og skær dem i tynde
skiver.
-
Brun urterne i saft og ekstra olie ved
god varme i en 6,5 L trykkoger (uden låg) under omrøring, indtil de er bløde og
brune, ca. 20-25
minutter.
-
Tilsæt tomatpuré, skru op for
varmen, og rør rundt i 4-5 minutter, indtil tomatpuréen er brunet.
-
Tilsæt rødvinen og kog den ind til
den er tyknet lidt og den "sprittede" lugt er væk, ca. 8-10 min (pas på, det går stærkt til sidst).
-
Trykkogning
-
Hæld kød, vand, ben og krydderurterne i trykkogeren
og bland det hele.
-
Trykkog ved 1 bar i 2 timer.
-
Afkøl og si væsken over i en lille
gryde (pres fyldet i sien, så al væden kommer ned i gryden).
-
Stil på køl natten over, så kan fedtet let skrabes af.
-
Kog ved stærk varme for at reducere
til ca. 2 dl tyktflydende glace (40-50 min).
-
Tilsmagning
-
Smag til med balsamico, soyasauce og
salt og peber.
Bruges som sirup i meget små mængder
(ikke sauce) over kød som f.eks.
braiseret oksetværreb. |
|
|