Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rødvinsglace i trykkoger


Portionen passer til en 6,5 l trykkoger (max. 5 l indhold). Giver 200 g glace

 

(skal koges yderligere ind til 200 g
for at blive tyktflydende glace)

Tilsmagning

  1. Kød

    1. Hak kødet fint, bland med olie og fordel i bradepanden sammen med benene.

    2. Brun dem i ovnen ved 220° i ca. 35 min (indtil kødet er brunt), rør rundt et par gange.

  2. Grøntsager (kan gøres imens kødet bruner)

    1. Klargør urterne og skær dem i tynde skiver.

    2. Brun urterne i saft og ekstra olie ved god varme i en 6,5 L trykkoger (uden låg) under omrøring, indtil de er bløde og brune, ca. 20-25 minutter.

    3. Tilsæt tomatpuré, skru op for varmen, og rør rundt i 4-5 minutter, indtil tomatpuréen er brunet.

    4. Tilsæt rødvinen og kog den ind til den er tyknet lidt og den "sprittede" lugt er væk, ca. 8-10 min (pas på, det går stærkt til sidst).

  3. Trykkogning

    1. Hæld kød, vand, ben og krydderurterne i trykkogeren og bland det hele.

    2. Trykkog ved 1 bar i 2 timer.

    3. Afkøl og si væsken over i en lille gryde (pres fyldet i sien, så al væden kommer ned i gryden).

    4. Stil på køl natten over, så kan fedtet let skrabes af.

    5. Kog ved stærk varme for at reducere til ca. 2 dl tyktflydende glace (40-50 min).

  4. Tilsmagning

    1. Smag til med balsamico, soyasauce og salt og peber.

Bruges som sirup i meget små mængder (ikke sauce) over kød som f.eks. braiseret oksetværreb.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017