Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Solbærgele


Giver 6 dl kraftig gele
 

Solbærgele
  1. Bærrene ribbes (bærrene fjernes fra stilkene og dårlige bær, blade etc. sorteres fra.

  2. Skyl forsigtigt i koldt vand og dryp af i en sigte.

  3. Kom bærrene i en lille tefalgryde med vandet og bring det forsigtigt i kog.

  4. Kog ved svag varme i 15 min under låg.

  5. Hæld det gennem en fintmasket sigte over i en skål (vej skålen på forhånd) - lad det dryppe af i 10-15 min.

  6. Vej skålen med saften (og træk skålens vægt fra).

  7. Kom saften og den samme vægt sukker (ca. 300 g) i gryden og kog ved svag varme til sukkeret er helt opløst.

  8. Hæld på skoldede beholdere og køl af.

Bl.a. god til vildt og fede spiser som andebryststeg eller andelår - både som tilbehør og i sovsen. Også godt til desserter som pandekager eller oven på kager - i små portioner, for det smager stærkt og kraftigt af sol og bær.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016