Bærrene ribbes (bærrene fjernes fra
stilkene og dårlige bær,
blade etc. sorteres fra.
Skyl forsigtigt i koldt vand og dryp af i en sigte.
Kom bærrene i en lille tefalgryde
med vandet og bring det forsigtigt i kog.
Kog ved svag varme i 15 min under
låg.
Hæld det gennem en fintmasket sigte over i en skål (vej
skålen på forhånd) - lad det dryppe af i 10-15 min.
Vej skålen med saften (og træk skålens vægt fra).
Kom saften og den samme vægt sukker (ca. 300 g) i
gryden og kog ved svag varme til sukkeret er helt opløst.
Hæld på skoldede beholdere og køl af.
Bl.a. god til vildt og fede spiser som andebryststeg
eller andelår
- både som tilbehør og i sovsen.
Også godt til desserter som pandekager eller oven på kager - i små portioner, for det smager stærkt og
kraftigt af sol og bær.