Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Grøntsagsfond


Giver ca. 3 liter

 

Grøntsager

  • 400 g løg i tynde skiver

  • 150 g (2 stk) hele hvidløg, skåret over på tværs

  • 200 g gulerod, skåret i skiver

  • 200 g (1 stk) fennikel

  • 500 g knoldselleri i små stykker

  • 400 g champignon i skiver

  • 15 g tørrede svampe (evt)

  • 100 g persillestilke

  • 100 g olie

Krydderier

  • 3 laurbærblade

  • 2 g hele peberkorn

  • 5 g (3 kviste) timian

  • 15 g løvstikke

  • 10 g salt

4 liter vand


 
  1. Rens og klargør grøntsagerne.

  2. Brun dem i en stor gryde i olien ved 80% varme i 10 min.

  3. Tilsæt resten og kog op (100% varme i ca 10 min).

  4. Kog ved 60% varme i 40 minutter og skum evt. ind i mellem.

  5. Passer gennem en finmasket sigte - tryk godt til så al saften kommer med.

Kan holde 2-3 måneder på frost.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024