|
Grøntsagsfond
Giver ca. 3 liter
Grøntsager
-
400 g
løg
i tynde skiver
-
150 g (2 stk) hele
hvidløg,
skåret over på tværs
-
200 g gulerod, skåret i skiver
-
200 g (1 stk) fennikel
-
500 g knoldselleri i små stykker
-
400 g champignon i skiver
-
15 g tørrede svampe (evt)
-
100 g persillestilke
-
100 g olie
Krydderier
-
3 laurbærblade
-
2 g hele peberkorn
-
5 g (3 kviste)
timian
-
15 g løvstikke
-
10 g salt
4 liter vand |
|
-
Rens og klargør grøntsagerne.
-
Brun dem i en stor gryde i olien ved
80% varme i 10 min.
-
Tilsæt resten og kog op (100% varme
i ca 10 min).
-
Kog ved 60% varme i 40 minutter og skum
evt. ind i mellem.
-
Passer gennem en finmasket sigte -
tryk godt til så al saften kommer med.
Kan holde 2-3 måneder på frost. |
|
|