Bærrene ribbes (bærrene fjernes fra
stilkene og dårlige bær,
blade etc. sorteres fra.
Skyl forsigtigt i koldt vand og dryp af i en sigte.
Kom bærrene i en lille tefalgryde
sammen 1 spsk vand og bring det forsigtigt i kog.
Når det har kogt 30 sek. tilsættes sukkeret og der
røres forsigtigt. Smag evt. til med mere sukker (det skal være ret
sødt/stærkt).
Koges ved svagvarme ca. 10 min under
forsigtig omrøring - skum en gang eller to.
Hvis man vil have tykt syltetøj, tages bærrene op med
en hulske og lægges i en skål, mens den tilbageblevne væde koges ind et par
minutter under stærk varme og omrøring.
Hæld bærrene tilbage i gryden, kog op og sluk.
Fordel syltetøjet i skoldede glas og luk dem med det
samme.
Bl.a. god til vildt og fede spiser som andebryststeg
eller andelår
- både som tilbehør og i sovsen.
Også godt til pandekager - i små portioner, for det smager stærkt og
kraftigt af sol og bær.