Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Solbærsyltetøj


Giver 4-5 dl tyktflydende og stærktsmagende syltetøj
 

  1. Bærrene ribbes (bærrene fjernes fra stilkene og dårlige bær, blade etc. sorteres fra.

  2. Skyl forsigtigt i koldt vand og dryp af i en sigte.

  3. Kom bærrene i en lille tefalgryde sammen 1 spsk vand og bring det forsigtigt i kog.

  4. Når det har kogt 30 sek. tilsættes sukkeret og der røres forsigtigt. Smag evt. til med mere sukker (det skal være ret sødt/stærkt).

  5. Koges ved svagvarme ca. 10 min under forsigtig omrøring - skum en gang eller to.

  6. Hvis man vil have tykt syltetøj, tages bærrene op med en hulske og lægges i en skål, mens den tilbageblevne væde koges ind et par minutter under stærk varme og omrøring.

  7. Hæld bærrene tilbage i gryden, kog op og sluk.

  8. Fordel syltetøjet i skoldede glas og luk dem med det samme.

Bl.a. god til vildt og fede spiser som andebryststeg eller andelår - både som tilbehør og i sovsen. Også godt til pandekager - i små portioner, for det smager stærkt og kraftigt af sol og bær.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017