Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sukker/saltlage til laks


Passer til en lakseside på 1600-1800 g (1500 g uden skind)

 

 
  1. Afmål 1 liter koldt vand i en 3 liter plasticskål (med låg). Vandet SKAL være koldt, ellers koger fisken.

  2. Afmål salt og sukker, og stød det til fint mel i en morter (så opløses det meget hurtigere i vandet).

  3. Bland salt og sukker i vandet og rør, til det er helt opløst.

  4. Sæt på køl.

  5. Skær laks (uden skind) i 150 g stykker og læg dem i lagen. Læg en lille tallerken øverst for at hold fiskestykkerne nede i lagen.

  6. Sæt låg på skålen (eller dæk med film) og sæt på køl i 24 timer.

  7. Tilbered laksen (f.eks. SousVide).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016