Latin |
gallus gallus |
English |
|
Deutsch |
|
Francais |
|
Italiano |
pollo |
Spaniol |
|
|
|
Længde |
|
Vægt |
1,8-2,5 kg |
|
|
|
|
Kendetegn |
|
Sæson |
|
Område |
Bresse, Frankrig |
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
400 g (med skind og ben) |
Holdbarhed |
|
Tilberedning |
Fedt ved gumpen og løst halsskind
skæres bort, skylles indvendigt for blodrester og
tørres med køkkenrulle. Stegt, kogt eller grillet, ca. 4-5
kvarter ved middel varme. Bryst bliver mørt efter ca.
2/3 af samlet tid (dækkes med staniol, farseres, tilberedes
separat - eller skær dybe snit i lårene). |
Typisk ret |
Farseret
bryst, helstegt
med hvidløg, grillet
bryst |
|
|