Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Hale

Okse


Latin Bos taurus
English
Deutsch
Francais 
Italiano mazo
Spaniol
Længde 50-60 cm
Vægt 1000-1300 g

Okse, hale

Okse, hale Okse, hale
Okse, hale Okse, hale
Kendetegn Meget ben (og til tider fedt). Deles i leddene: Nedefra skæres 1 cm oppe i det hvide led. Der er 16 (?) led, men det øverste er over dobbelt så langt som de øvrige (og er sjældent med), og de nederste er meget tynde, og som regel heller ikke med - oftest er der 8-10 led i en hale til salg.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g kød (kraftig mad). 1000 g (med ben og fedt), giver ca. 400-450 g kød.
Holdbarhed
Tilberedning Deles i led. Brunes og braiseres/ovnsteges ved svag varme i lang tid.
Typisk ret Oksehale-ragout.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016