Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Rådyr-slag

Vildt


Latin capreolus capreolus
English Roe deer
Deutsch  
Francais   
Italiano  
Spaniol  
Længde  
Vægt  
 
Kendetegn Europas mindste hjorteart. Smager kraftigere og mere "vildt" end dådyrkød og har finere fibre.
Sæson 16. maj til 15. juli (sommerbuk), 1. oktober til 15. januar (alle).
Område Overalt i Danmark.
Kvalitet  
Portionsstørrelse  200 g (uden skind og ben)
Holdbarhed
Tilberedning Skal hænge 1-2 dage (ungt dyr) til 8-10 dage (ældre dyr).
Typisk ret Ret urreelt (lidt kød på benene). Perfekt til fond, men kan også laves til spareribs (marineres og grillsteges hele), eller udbenes (stort arbejde) og laves til rullepølse eller rullesteg.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016