Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Kalvetunge

Kalv


Latin  
English calf tongue, veal tongue
Deutsch kalbszunge
Francais  langue de veau
Italiano  
Spaniol lengua de ternera
Længde 40 cm
Vægt ca. 1 kg (heraf ca. 150 g skind og fedtafpuds)

Kendetegn Fast kød med nubret, grålig-hvidt skind
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  100-150 g (mætter pludseligt)
Holdbarhed
Tilberedning Koges for svag varme i ca. 3 timer og skindet fjernes.
Typisk ret Sprængt kalvetunge. Varm med bordelaisesauce, eller koldt som skiveskåret pålæg med f.eks. italiensk salat eller flødepeberrod.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016