Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Flatiron

Okse


Latin Bos taurus
English Flank steak
Deutsch  
Francais   
Italiano  
Spaniol  
Længde 40-50 cm
Vægt 1.600 g (afpudset)

Flatiron

  Flatiron
Flatiron Flatiron
Flatiron Flatiron
Kendetegn Kødflade ovenpå skulderbladet (den flade del). Saftigt og fuld af smag, og ret mørt (men tidskrævende at fjerne især senen i midten). Amerikansk udskæring, der først på det seneste er kommet til Danmark.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed
Tilberedning Fedt øverst og hinden over og under fjernes. Derefter flækkes den ved den seje sene gennem midten - og denne sene fjernes, så resultatet bliver to meget flade bøfstykker.
Typisk ret  
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016