Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Rådyr-ryg

Vildt


Latin capreolus capreolus
English Roe deer
Deutsch  
Francais   
Italiano  
Spaniol  
Længde 70-80 cm
Vægt 2-2,5 kg
Rådyrryg, overside

Overside, set fra bagenden

Rådyrryg, underside

Underside, set fra bagenden

Overside, med filterne skåret af

 


 

 

Underside, med 2 x mørbrad skåret af

Afpudset filet

 
Kendetegn Rådyrryg, filterEuropas mindste hjorteart. Smager kraftigere og mere "vildt" end dådyrkød og har finere fibre. Ryggen er det fineste (og dyreste) af dyret.

På oversiden sider fileterne (en på hver side af rygraden). Disse skal afpudses for fedt/hinde på oversiden, og for alle sener ("sølvhinder") der sidder på undersiden og desværre også lidt inde i fileten.

Fileter og mørbrader vejer ca. 40% af den samlede vægt.

Rådyrryg, mørbraderPå undersiden sider der en lille mørbrad på hver side af rygraden (nederst mod bagen).

På billedet ses på hver side en mørbrad, hvor den meget lille bi-mørbrad er skilt fra. Disse kødstykker skal kun have 30-50% af tiden for en filet.

Sæson 16. maj til 15. juli (sommerbuk), 1. oktober til 15. januar (alle).
Område Overalt i Danmark.
Kvalitet  
Portionsstørrelse  200 g (uden skind og ben). Der bliver ca. 50% tilbage af rent kød ift. samlet rygvægt med ben og afpuds, dvs. der er til 5-6 personer i en rådyrryg.
Holdbarhed
Tilberedning Skal hænge 1-2 dage (ungt dyr) til 8-10 dage (ældre dyr).
Typisk ret Rådyrryg
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017