Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Bovkerne

Okse


Latin Bos taurus
English Beef Shoulder Clod
Deutsch Rinder Bug Kernstück
Francais 
Italiano  
Spaniol
Længde 30-35 cm
Vægt (hel) 3000-4500 g
Okse: Bovkerne

(afpudset til knapt 50%)

Okse: Bovkerne Okse: Bovkerne
Okse: Bovkerne Okse: Bovkerne
 
Kendetegn Fra øverste del af forlåret. Meget smagfuldt, men ret sejt kød, der let bliver tørt.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  200 g
Holdbarhed
Tilberedning Skylles og aftørres. Skal have lang og svag varme, eller tilberedes sous vide. Det hele stykke indeholder nogle store seje sener, der skal fjernes, men efter afpudsning har man en steg på knapt halvdelen af vægten, plus en nogle mindre stege/portionsstykker og en del afpuds til hakket kød.
Typisk ret Bovsteg
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017