Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

And: Foie gras (opfedet andelever)

And


Latin  
English
Deutsch
Francais  Fois gras du canard
Italiano Fois gras
Spaniol
Længde 15 cm
Vægt 400-500 g

Kendetegn Lysorange/gul, meget fast. Fremdrevet på baggrund af problematisk dyrebehandling (voldfodring).
Sæson
Område Frankrig, Ungarn m.m.
Kvalitet Bør ikke have for mange blodpletter og slet ikke galdepletter (grønne). Bliver ofte meget fed, hvis den er større end 500 g.
Portionsstørrelse  30-100 g, meget kompakt og mættende.
Holdbarhed
Tilberedning Steges kortvarigt og trækker på køl
Typisk ret Fois Gras, helstegt
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017