|
Foie gras, helstegt
Forret til 12 personer |
Vinforslag: Muscat |
-
Leveren deles i de to naturlige halvdele, og alle blod-
og især galde-rester fjernes omhyggeligt.
-
Peberkornene stødes og leverstykkerne rulles i det.
-
Skalotteløgene pilles og skæres i tynde skiver.
-
Leverstykkerne steges på en tør, varm pande i 3
minutter (læg den lille lever på efter 1 minut).
-
Skru ned til middel varme, vend leverstykkerne og læg
løgskiverne på. Steg 4 minutter og sluk.
-
Når leverstykkerne er kølet af, tørres de forsigtigt af
for løg og afsmeltet fedt, pakkes i film og lægges på køl i mindst 3 timer
(men gerne 1-2 døgn).
-
Anretning: Skær leverstykkerne i 3 mm skiver (bedst med
en laksekniv) og fordel på tallerkener sammen med en skive toastbrød og
feldsalat med lidt citronsaft. Drys Maldonsalt på leverskiverne.
|