Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Foie gras, helstegt


Forret til 12 personer

Vinforslag: Muscat

 

  1. Leveren deles i de to naturlige halvdele, og alle blod- og især galde-rester fjernes omhyggeligt.

  2. Peberkornene stødes og leverstykkerne rulles i det.

  3. Skalotteløgene pilles og skæres i tynde skiver.

  4. Leverstykkerne steges på en tør, varm pande i 3 minutter (læg den lille lever på efter 1 minut).

  5. Skru ned til middel varme, vend leverstykkerne og læg løgskiverne på. Steg 4 minutter og sluk.

  6. Når leverstykkerne er kølet af, tørres de forsigtigt af for løg og afsmeltet fedt, pakkes i film og lægges på køl i mindst 3 timer (men gerne 1-2 døgn).

  7. Anretning: Skær leverstykkerne i 3 mm skiver (bedst med en laksekniv) og fordel på tallerkener sammen med en skive toastbrød og feldsalat med lidt citronsaft. Drys Maldonsalt på leverskiverne.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017